Contract de muncă suspendat pentru directorul din cadrul CNAIR arestat pentru luare de mită

Florea Dascalu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a decis suspendarea contractului de muncă al directorului Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din CNAIR, Florea Dascălu, care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Am toleranță zero pentru orice faptă de corupție, iar legea trebuie aplicată indiferent de funcția și de calitatea persoanelor vizate. Prezumția de nevinovăție trebuie, de asemenea, respectată, însă în situații în care dovezile sunt evidente, voi lua toate măsurile ce se impun.” a declarat Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol.

Florea Dascălu a fost reținut, ieri, de DNA Timiș. El e acuzat că a luat mită și a făcut trafic de influență pentru a ajuta o firmă să câștige contracte de deszăpezire. Faptele s-ar fi petrecut în perioada mai-octombrie 2022, iar suma primită ca mită este de 37.000 de lei. După mai bine de două ore de audieri, directorul Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.