Contract cu negociere

Sharing is caring!

Începând de anul trecut consumatorii pot să aleagă compania de furnizare a curentului electric şi a gazelor în funcţie de preţul oferit.

Un startup românesc a venit cu ideea de a lansa o platformă de negociere colectivă pentru consumatorii casnici, dar şi pentru firme, care să negociaze cu furnizorul de energie în numele clientului.

Utilizatorii care nu au semnat încă un nou contract cu furnizorii de energie electrică şi gaze şi vor să intre pe piaţa liberă au posibilitatea de a-şi negocia contractul cu oricare dintre zecile de furnizori licenţiaţi.

Daca acesti vor ca startup-ul Swip să negocieze penru ei trebuie să îşi facă un cont pe site-ul firmei, iar aceasta se va ocupa de negociere pentru ei.

Utilizatorii primesc apoi ofertele negociate, pe care le pot accepta sau nu.

Înscrierea la negociere reprezintă doar exprimarea interesului pentru o ofertă mai bună.

Dacă oferta obţinută de platformă nu este suficient de bună pentru consumatori, este dreptul lor să nu o accepte.

Platforma abia a fost lansată şi se află în proces de strângere a primului grup de clienţi pentru care să negocieze contractele şi de stabilire a relaţiilor cu marii furnizori.

Platforma este gratuită pentru utilizatori, firma urmând să încaseze un comision fix, negociat în prealabil, doar de la furnizorul de energie care câştigă licitaţia.

shares