Contrabandistii recurg la noi metode

tigari contrabanda

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 43.800 de țigarete ce urmau a fi introduse ilegal în țară, ascunse în spații special amenajate în tavanul unui microbuz condus de un cetățean român.

Acesta este cel de-al doilea caz înregistrat în acelaşi punct de frontieră, în interval de câteva ore, în care un bărbat a încercat să introducă ilegal în țară țigarete de contrabandă, ascunse în spaţii special amenajate în tavanul unui microbuz.

Aseara, în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român I.D., în vârstă de 23 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă în spații special amenajate prin dublarea tavanului microbuzului, cantitatea de 43.800 de țigarete (2.190 pachete), cu timbru de acciză R.Moldova.

Tânărul a declarat că nu ştia de existenţa ţigărilor ascunse, iar conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a acestuia cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar ţigările în valoare totală de 10.512 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată, autovehiculul, în valoare de 15.000 lei, a fost confiscat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

Un caz similar s-a înregistrat în același punct de frontieră, câteva ore mai devreme, când echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 42.800 de țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse  tot în spaţii special amenajate în tavanul unui microbuz  condus de un cetățean român.

Și în acest caz, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost indisponibilizat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.