Continua speculatiile in privinta sustinerii PNL Iasi pentru Mihai Chirica la alegerile locale

foto_Costel_Alexe

Dupa Ludovic Orban a venit randul lui Costel Alexe sa alimenteze speculatiile in privinta unei candidaturi la Primaria Iasului a lui Mihai Chirica pe listele PNL.

Intr-o conferinta de presa, Costel Alexe a evitat sa-l nominalizeze pe Marius Bodea drept candidat al PNL la alegeri.

Suntem în teren cu cercetări sociologice în municipiul Iaşi pentru a ne desemna candidaţii. Astăzi nu s-a pus problema venirii vreunui alt coleg de pe eşichierul politic să vină să candideze la PNL la nici una dintre primăriile unui mare oraş. Dl Bodea este candidatul înscris pentru primăria municipiului Iaşi. Cei care candidează vor fi desemnaţi de Biroul Executiv Naţional în urma unor cercetări sociologice de teren. La final de săptămână va fi terminat sondajul. Eu, ca preşedinte, îmi doresc să câştig toate bătăliile electorale. Nu au fost discuţii directe sau indirecte cu privire la venirea lui Mihai Chirica la PNL” a declarat Costel Alexe.

Ieri, intr-o conferinta de presa, Marius Bodea a exclus varianta candidaturii lui Mihai Chirica din partea PNL.

„Există într-adevăr «bruiaje» întreţinute la nivelul Iaşului, iar împotriva lor nu am cum să lupt decât răspunzându-vă la aceste întrebări, «Cine este candidatul PNL la Primăria Municipiului Iaşi?», şi vă răspund: «Marius Bodea», cum v-am răspuns întotdeauna, «Vine Chirica în PNL?», «Exclus. Niciodată. Nu primim mafioţi în partid», şi asta cred că v-o spune toată lumea“, a afirmat Bodea.

In replica, Mihai Chirica a spus ca liderul filialei locale a PNL Iasi sta prost in sondaje. „Parerea mea este ca domnul Marius Bodea a rămas o piatră de moară pentru PNL Iași. Toate sondajele, făcute de mine personal , de PNL, de PSD, de alte formațiuni politice sau civice, arată că dumnealui este mult sub scorul partidului, respectiv al  PNL-ului, fără vreo șansa de câștig”, a declarat Mihai Chirica.

Dupa conferinta de astazi a lui Costel Alexe, candidatul USR, Cosette Chichirau a somat PNL Iasi sa clarifice pozitia partidului vis-a-vis de o eventuala candidatura a lui Mihai Chirica cu sprijinul liberalilor.

„Întrucât informațiile privind intenția PNL Iași de a-l susține pe actualul primar Mihai Chirica pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an se înmulțesc pe zi ce trece, solicit PNL Iași să-și clarifice cât mai rapid poziția oficială în legătură cu acest subiect. Confuzia și incertitudinea nu folosesc decât celor care își doresc ca Iașul și ieșenii să rămână captivi actualei administrații incompetente și corupte. Poziția Alianței USR PLUS Iași este foarte clară: orașul nostru are nevoie de un nou primar și de o nouă majoritate în Consiliul Local. Mihai Chirica și consilierii locali ai PSD care-l susțin trebuie să plece. Dar acest lucru nu se poate întâmpla dacă colegii noștri liberali continuă să joace la două capete sau să lase această impresie în ochii ieșenilor”, a afirmat Chichirau.