Continua scandalurile la Kiev. Adjunctul procurorului general demis dupa ce a plecat in vacanta in Spania pe timpul legii martiale

symonenko

Procurorul general Andrii Kostin l-a demis astazi pe adjunctul său, Oleksiy Symonenko. Acuzat de corupție, acesta si-a prezentat ieri demisia, în urma unui scandal legat de o călătorie în străinătate. Symonenko a plecat într-o vacanță în Spania în decembrie-ianuarie, folosind o mașină Mercedes deținută de omul de afaceri Grigori Kozlovski, cu sediul în Lvov, potrivit unei anchete a ziarului online Ukrainska Pravda.

Kozlovsky este coproprietar al fabricii de tutun Vynnyky Tobacco Factory, care a fost acuzat de producerea în masă de țigări pentru piața neagră fiind investigat pentru evaziune fiscală. Consiliul Național de Securitate și Apărare a interzis, la 23 ianuarie, tuturor oficialilor de rang înalt să călătorească în străinătate atunci când vizita nu are legatura cu locul de muncă.

Interdicția include șefii tuturor agențiilor publice, adjuncții acestora și șefii de departamente, precum și judecătorii și procurorii.

Oficial, toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au interdicție de a părăsi Ucraina în timpul legii marțiale. Se pot solicita excepții pentru călătorii legate de muncă voluntară, muncă jurnalistică și alte activități.