Continua scaderea traficului de pasageri la Aeroportul Iasi

foto_Marius_Bodea-800x445

Cifrele de trafic inregistrate la Aeroportul Iasi in ultima perioada sunt in scadere. Conform cifrelor, in luna septembrie s-au inregistrat cu 9.000 pasageri mai putini fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care si in luna august a scazut numarul celor care au tranzitat aerofara ieseana.

Marius Bodea, deputat PNL Iasi: “Din pacate si luna septembrie vine cu vesti proaste despre aeroportul Iasi, in ceea ce priveste numarul pasagerilor ce au tranzitat aerogara ieseana. In luna septembrie am atras atentia ca luna august se incheiase cu un deficit pentru prima data in istoria aeroportului in sensul in care, numarul pasagerilor din luna august 2019 era in scadere substantial fata de anul 2018”.

Chiar in plin sezon estival, cand traficul aerian ar trebui sa fie mai crescut, numarul de miscari pe Aeroportul Iasi, in luna august, a scazut cu 11, 4 % comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Marius Bodea, deputat PNL Iasi: “La nivelul Uniunii Europene, la nivel mondial, chiar si la nivel regional, numarul pasagerilor care tranziteaza Aeroportul este in crestere pentru ca aviatia se dezvolta si acest mijloc de transport este din ce in ce mai folosit de catre oameni. Ori, in aceste conditii, cand tu ca aeroport inregistrezi pierderi, insemna ca problema este la tine. Evident ca asta se datoreaza si trebuie sa spunem fara perdea, unui management defectuos care s-a instalat la aeroportul Iasi, de un 1 an si jumatate si asta s-a vazut si prin faptul ca au fost inchise 9 destinatii externe, ceea ce este extrem de grav pentru orice aeroport din lume, nu mai spun pentru unul ca Iasul”.

Marius Bodea, trage acest semnal de alarma datorita faptului ca Aeroportul Iasi reprezinta un motor de dezvoltare economica pe care il detine Iasul, iar aceasta deficienta de trafic reprezinta intr-adevar o problema.