Continua razboiul in comertul online. Emag a fost amendat pentru folosirea marcii inregistrate CEL.ro

CEL.ro-logo-630x275

Potrivit unui comunicat de presa al CEL.ro, Emag (Dante International) a fost sanctionat contraventional de catre ANAF Serviciul Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate pentru incalcarea prevederilor articolului 6) litera a), litera f) si litera h) din legea nr. 158/2008

Emag a folosit in perioada ianuarie 2018 – iunie 2019 marca inregistrata CEL.ro pentru a face publicitate inselatoare si a-si promova magazinul online concurent prin intermediul motorului de cautare Google.

Prin metode SEO si profitand de autoritatea pe care o are in motoarele de cautare a reusit sa aduca o pagina din site-ul sau fara nici o legatura cu marca CEL.ro in prima pagina din motorul de cautare Google pentru a deturna vizitatorii in cautarea marcii concurente. Emag a folosit urmatorul anunt publicitar:

Cauti www cel ro? Descopera Oferta-eMag.ro

https://www.emag.ro/search/www+cel+ro

Cumpara www cel ro online pe eMAG.ro.  Profita acum de preturi avantajoase . Gasesti mai mult decat crezi! Comanda si ai livrare si retur simplu!

CEL.ro apreciaza ca utilizarea textului mai sus mentionat a dus la distorsionarea realitatii si a creat in mintea consumatorului mediu perceptia falsa ca www.cel.ro poate fi accesat si de pe site-ul www.emag.ro.

Unui consumator mediu, asa cum acesta este definit de Legea 363/2007, i-a fost afectata optiunea de a alege in cunostinta de cauza. Emag a profitat de reputatia marcii concurente pentru a crea confuzie in randul consumatorilor si intre comercianti si pentru a obtine foloase necuvenite.

Infiintat in 2004, CEL.ro este un magazin online 100% romanesc cu 100 de angajati si 266.299.913 lei cifra de afaceri in 2018.