Continuă protestele la Direcția Judeteana de Statistica Iasi

Angajatii Directiei Judetene de Statistica continua protestele. Au iesit si astazi in fata Consiliului Judetean unde si-au exprimat nemultumirile cu privire la grila de salarizare. Acestia subliniaza si faptul ca volumul de munca este unul mare, cu toate ca suma de bani pe care o primesc in mana nu a mai fost majorata de 6 ani de zile.

Salariatii Directiei Judetene de Statistica isi striga nemultumirile. Vor salarii mai mari, dupa ce, spun ei au fost uitati de stat si discriminati cu privire la grila de salariazare. Nici volumul de munca nu este unul mic. O angajata ne-a povestit ca dupa 30 de ani salariul ei a ramas unul rusinos.

„Principalele nemultumiri sunt discriminarea salarizarii comparativ cu celelalte institutii publice in primul rand la nivel teritorial. Deja alte institutii publice si-au rezolvat problema . Noi am ramas cu salariile din 2017. Am avut un nivel de salarizare decent. La un moment dat am fost platiti dupa grila de salarizare a celor de la SGG. Noi suntem o institutie publica care apartinem de Institutul National de Statistica, iar acesta face parte din Secretariatul National al Guvernului. Si am fost salarizati la nivelul celor de la SGG. Dupa care, odata cu punerea in aplicare a legii salarizarii am fost practic descriminati, in sensul ca am fost trecuti la nivel local”, a declarat un salariat.

Desi acesti angajati se ocupa cu statisticile privind recensamantul, rata inflatiei, salariul mediu pe economie si multe altele, statul se pare ca nu gaseste bani pentru majorarile de salarii.

„Este o munca foarte complexa, sunt colegi care au si doua facultati, master, doctorat si totusi suntem priviti, plătiți mai mult la un nivel al salariului aproape minim, daca ne referim la bugetari. Ganditi va ca noi dam rata inflatiei, salariul mediu pe economie, salariul mediu brut, toti indicii statistici sunt folositi la calcularea PIB-ului, bugete, absolut tot”, a declarat un alt salariat.

Protestul angajaților de la Directia Judeteana de Statistica va continua pe termen nelimitata pana cand vor fi luati in seama de autoritati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *