Continuă lucrările de modernizare a șoselei Iași – Bârnova

soseaua barnova

Primăria Municipiului Iași continuă modernizarea șoselei Iași – Bârnova. Lucrările au fost reluate pe 19 martie, urmând a se finaliza în martie 2020. Până în prezent au fost făcute lucrări de terasamente și infrastructură pe o lungime de 650 de metri din totalul de 2.519 metri. Lucrările la carosabil se desfășoară zilnic pe tronsoane de circa 100 metri pe câte un sens de circulație. Traficul este dirijat pe un singur sens de circulație, alternativ, sectorul restricționat pe durata executării lucrărilor fiind semaforizat.

Valoarea lucrărilor este de 6.193.820 lei, inclusiv TVA.

Modernizarea șoselei Iași – Bârnova face parte dintr-un program de lucrări care include şapte artere rutiere importante din municipiu. Vor fi modernizaţi, în total, 6,1 kilometri de carosabil: strada Smârdan (630 de metri), şoseaua Bârnova (2.519 metri), strada Petre Vancea (607 metri), bulevardul Primăverii (602 metri), strada Moşu (382 de metri) şi strada Ogorului (286 metri). Lucrările sunt executate de asocierea SC Viarom Construct SRL – SC Conest SA, iar valoarea totală a contractului este de 14.366.254,76 lei, inclusiv TVA.

Se lucrează și pe străzile Olteniei și Transilvaniei

Și străzile Olteniei și Transilvaniei se află în proces de modernizare. Astfel, lucrările la strada Olteniei (374 metri) au început pe 18 februarie. Până în prezent au fost făcute lucrări de terasamente, de infrastructură (așternere strat de balast și piatră spartă) și de suprastructură (așternerea primului strat de bază din mixturi asfaltice AB31,5) pe toată suprafața carosabilului străzii.

Pe stradă a fost introdusa și o rețea nouă de gaze naturale PEHD și s-au realizat branșamentele către proprietăți. Au mai rămas de executat suprastructura (două straturi de mixturi asfaltice), modernizarea trotuarelor, ridicarea la cotă a căminelor de utilități, înlocuirea podețului transversal peste pârâul Podgoriilor și lucrările de semnalizare a circulației.

Modernizarea străzii Transilvaniei (381 metri) a început pe 20 martie. Până în prezent au fost făcute lucrări de terasamente și de infrastructură (așternere strat de balast și piatră spartă) pe toată suprafața carosabilului străzii. Pe stradă a fost introdusa și o rețea nouă de gaze naturale PEHD și s-au realizat branșamentele către proprietăți. Au mai rămas de executat suprastructura (trei straturi de mixturi asfaltice), modernizarea trotuarelor, ridicarea la cotă a căminelor de utilități, înlocuirea podețului transversal peste pârâul Podgoriilor și lucrările de semnalizare a circulației.

Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a ambelor străzi este luna noiembrie. Cele două artere fac parte dintr-un lot în care este inclusă și strada Semănătorului. Lucrările sunt făcute de asocierea SC Mecon Iași SRL – SC Conest SA în cadrul unui contract în valoare de 2.611.296 lei, inclusiv TVA