Continuă campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătății

foto_vaccin

Campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătătii pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire continuă in aceasta perioada. Astăzi, pe data de 16 noiembrie 2020, Ministerul Sănătăţii a distribuit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a patra tranşă ce constă in 23.520 de doze de vaccin antigripal Influvac. Dozele de vaccin vor fi directionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, catre personalul medico-sanitar dar şi la celelalte  grupe de risc (copii şi bătrâni instituţionalizaţi), în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătătii.

Reamintim că în data de 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătătii a început campania de vaccinare prin distrubutia primelor doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a primit atunci 15600 de doze de vaccin antigripal Influvac, iar la sfârşitul lunii septembrie a fost trimisă o noua tranşă, de 4400 de doze de vaccin gripal Vaxigrip, destinate imunizarii copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani la care este recomandată vaccinarea. Cea de-a treia tranşă, reprezentând 23.400 de doze Influvac, a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi pe data de 19 octombrie 2020.

Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite în luna noiembrie şi in luna decembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populaţiei la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Reamintim că respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esentială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.