Continuă amendarea ieșenilor care nu respectă măsurile impuse în starea de alertă. Sancțiuni de peste 34.000 de lei, ieri

În data de 20 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 280 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 165 de societăți comerciale şi 76 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 568 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 34.000 de lei, dintre care 87 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

1. O femeie a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială din municipiul Iaşi.

2. Un bărbat a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială, din municipiul Paşcani.