Contestații la Bacalaureat

Sharing is caring!

Candidaţii care au picat examenul de Bacalaureat 2018 mai au o şansă si au facut deja contestaţii. Si tinerii care au promovat prima sesiune de Bac, dar sunt nemulţumiţi de rezultat, pot înainta o cerere pentru mărirea uneia sau mai multor note. Contestaţiile s-au inaintat ieri, intre 12.00 si 16.00, după afişarea primelor rezultate la Bacalaureat.

De astazi si pana pe 8 iulie, contestaţiile vor fi soluţionate de către comisiile speciale. După rezolvarea lor, vor fi anunţate rezultatele finale la Bac, pe 9 iulie, când candidaţii pot afla dacă le-au fost sau nu mărite notele. Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a anuntat ca s-au depus un total de 1518 contestatii, cele mai multe la anatomie si fiziologie umana, 102, cele mai putine la sociologie unde a fost un singur elev nemultumit de rezultat.

Oricum, judetul nostru este fruntas la promovabilitate iar oficialii inspectoratului au tinut sa scoata in evidenta si rezultatele foarte bune obtinute in rural.

Elevii care nu vor promova examenul de Bacalaureat nici dupa contestatii, se vor putea inscrie in perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen care va incepe pe 20 august.

shares