Consultatii oftalmologice gratuite oferite de Camelia Bogdanici, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Camelia_Bogdanici

A 57-a reuniune anuală a oftalmologilor (RAO 2021)

In contextul Zilei Mondiale a Diabetului marcata in fiecare an la data de 14 noiembrie, medicul primar oftalmolog Camelia Bogdanici ofera consultatii oftalmologice gratuite. Astfel, iesenii sunt asteptati miercuri, 16 noiembrie, in intervalul orar 10 – 15 pentru o evaluare a sanatatii ochilor.

Diabetul este o afectiune de care sufera milioane de romani, insa putini dintre noi stim care este legatura dintre aceasta afectiune si pierderea vederii.

Camelia Bogdănici – medic primar oftalmolog: „Diabetul afecteaza intregul organism, dar la nivelul ochiului duce la o afecțiune care poate sa determine orbirea. Pentru că determină ceea ce numim noi retinopatie diabetică care are doua forme. O formă care distruge complet retina la un moment dat, fie prin apariția de hemoragii, fie chiar printr-o dezlipire de retină. De aceea este important să face o prevenție. De aceea, incerc să sensibilizez persoanele și să vină la un control de oftalmologie. Ii așteptăm mâine să facă un control gratuit de oftalmologie în care sa vedem în special daca sunt leziuni de fund de ochi și presiunea oculară„.

De asemenea, medicii ieseni recomanda ca in sezonul rece sa acordam o atentie speciala sanatatatii ochilor.

In sezonul rece, nu trebuie să uităm că noi trebuie să ne protejăm ochiul, nu numai când este vara și soare. Deci, trebuie să avem grijă să ne protejăm ochii pe deoparte daca este afara soare sau daca stam in fata unul gadget, ca este el calculator sau celular, să avem ochelari potriviti, ochelari care să aibă o protecție pentru lumina albastră. Daca este vant, atunci sa ne ferim de praf si niciodata sa nu frecam ochiul cum face toata lumea, ci imediat sa venim la oftalmolog pentru că putem determina leziuni la nivelul corneei”, a mai precizat Camelia Bogdanici.

In contextul pandemiei, problemele oftalmologice au afectat o buna parte din populatie. Specialistii ne sfatuiesc sa mergem la medicul oftalmolog in fiecare an.