Consultari la Cotroceni cu partidele. PSD il propune pe Rafila premier si un guvern de uniune nationala, PNL il vrea pe Citu si o guvernare fara PSD

Palatul-Cotroceni-1-of-1

Au inceput consultarile cu partidele la Cotroceni pentru formarea unui nou Guvern. Cei de la PSD au fost primii are s-au inalnit cu Klaus Iohannis. Din delegația PSD care a intrat la discuții la Cotroceni a facut parte Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu şi Vasile Dâncu.

Social democratii l-au propus prim ministru pe Alexandru Rafila si un guvern de uniune nationala. Marcel Ciolacu a calificat negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR ca fiind în afara Constituției.

Au urmat la consultari cei de la PNL. Liberalii l-au propus premier pe Florin Citu si un guvern de centru dreapta format din PNL, USR PLUS si UDMR.

Acum discuta cu presedintele repezentantii USR-PLUS. Din delegatie fac parte Dan Barna, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache, Cătălin Drulă, Cosette Chichirău. Cei de la USR PLUS il propun pe Dacian Ciolos ca si prim ministru.

Tot astazi vor mai merge la Cotroceni:

Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – George Simion, Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dan Tanasă, Diana Şoşoacă.

Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) – Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakariás, Bíró Rozália, Antal Árpád.

Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.