Constructii subinchiriate, taxe preferentiale la tarabe si nereguli descoperite de noua conducere EcoPiata

piata alexandru

Scad cheltuielile si cresc veniturile EcoPiata, scoeitatea care se ocupa cu administrarea pietelor iesene. Conducerea interimara a schimbat toti administratorii din piete iar incasarile la buget au inceput sa creasca.

„Am incercat o reorganizare a lucrurilor, o schimbare de atitudine din partea persoanelor responsabile in piete din strangerea banilor din aceste taxe, mai ales taxele de taraba. Este un prim pas, in continuare mai sunt multe lucruri de facut atat din punct de vedere economic cat si juridic. Multi platesc acum o taxa la nivelul anului 2010 si nu este corect. Nu este numai o problema economica cat o problema de corectitudine sa avem intr-un loc o taxa de 15 lei/mp si in alt loc 80 lei/mp, in conditiile in care spatiile sunt unul langa altul”, a spus Radu Botez, director interimar EcoPiata la TeleM.

Nereguli s-au descoperit si in cazul magazinelor din piete, unele fiind subinchiriate desi legea nu permite. In plus, taxele platite de acestea nu sunt corelate cu vremurile actuale.

„La ora actuala, un numar mare de magazine din piete, cu contracte de constructii provizorii pe terenul Primariei sunt subinchiriate, lucru care ar trebui sa-l rezolvam avad in vedere ca din punct de vedere al spatiilor, tot ce apartine domeniului public, nu poate fi subinchiriat. Este o lege materializata printr-o hotarare de consiliu si vom vedea cum se vor derula lucrurile in continuare”, a completat Radu Botez.

Momentan se reorganizeaza lucrurile in Piata Nicolina si se doreste acoperirea spatiului. Acum se deruleaza selectia unui nou Consiliu de Administratie, in care implicarea politicului va fi redusa, fara un vot in Consiliul Local.