Constantin Adascalitei jr. va actiona in instanta ziarul Buna Ziua Iasi

adascalitei jr

Omul de afaceri Constantin Adascalitei jr. va actiona in judecata trustul Buna Ziua Iasi ca urmare a articolului „Crima perfectă mascată într-un accident” publicat în cotidianul de presă local „Bună Ziua Iași” în data de 23.06.2022, articol prin care sunt aduse acuzații grave la adresa acestuia. Intrucat BZI nu a publicat dreptul la replica trimis de Constantin Adascalitei jr, redam mai jos comunicatul trimis pe adresa redactiei noastre:

„Libertatea de exprimare prin mijloacele de comunicare în public, la care mass-media are dreptul, este inviolabilă dar nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la
propria imagine.

Prin articolul menționat, fără a exista o informare reală și corectă, prealabilă publicării lui, pe lângă prezentarea ambiguă și confuză a situației de fapt, sunt lansate concluzii aberante cu titlu de adevăr, care
ar reprezenta situația de drept – acuzații grave de crimă la adresa mea, acuzații așa cum am arătat, fără
nici cea mai mica dovadă, fie ea și indirectă.

Practic, prin acest articol defăimător se atrage atenția cititorilor, din nou, asupra familiei Adăscăliței, care de-a lungul anilor a fost în mod constant șicanată, la fel ca alte multe persoane, de practicile abuzive ale trustului de presă Bună Ziua Iași.

Confirm pe această cale, că în dosarul morții suspecte la care face referire articolul menționat nu sunt parte și nu am nicio calitate, cum de alt fel nu am în niciun alt dosar penal aflat în cercetare sau pe rolul instanțelor judecătorești, în schimb persoanele intervievate în articol și care au lansat acuzațiile la adresa mea au calitatea de suspect și sunt cercetate penal.

Am solicitat cotidianului Bună Ziua Iași publicarea dreptului meu la replică, pentru a putea arăta punctul meu de vedere, drept care până la această dată nu a fost respectat. Din toate aceste considerente, voi acționa în instanță trustul de presă Bună Ziua Iași pentru apărarea propriei imagini, a demnității, onoarei și a vieții mele particulare.

Fac apel pe această cale la autoritățile competente, cu putere de decizie, ca publicații de acest gen să nu mai apără în mass-media românească pentru a nu mai fi publicate aticole mincinoase prin care, persoane total nevinovate să fie șantajate sau defăimate public prin acuzații calomnioase”.