Constanta si Pitestiul isi construiesc stadioane pe banii statului. Iesenii se imprumuta

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, demararea lucrărilor pentru construirea a trei noi obiective care vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Primul obiectiv vizează stadionul „Gheorghe Hagi” din municipiul Constanța, un proiect în valoare de 490.936.487,01 lei și cu o capacitate de 18.000 de locuri.

Al doilea proiect are în vedere construirea stadionului ”Nicolae Dobrin” din municipiul Pitești, cu o valoare de 372.856.532,03 lei și o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori.

Ambele stadioane vor fi realizate pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4.

Tot astăzi, a fost aprobată demararea lucrărilor pentru patinoarul artificial din municipiul Sfântu Gheorghe, cu o valoare de 245.396.751,35 de lei și o capacitate de 2.180 de spectatori, servind ca bază practicării hocheiului pe gheaţă.

Cele trei obiective vor fi realizate la standarde optime de funcționare și vor dispune de dotări moderne pentru antrenamente, competiții și evenimente cu caracter sportiv, în conformitate cu normele europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *