Constanța, în topul sumelor pentru beculețele de Crăciun alocate de marile orașe/ Timișoara și Brașov, la polul opus/ Cât vor cheltui alte orașe

targ craciun suceava

foto: crainou

Municipiul Constanța cheltuie în acest an aproape 3 milioane de lei pentru beculețele de Crăciun, cea mai mare sumă dintre cele pe care marile municipii din România, consultate de Info Sud-Est, le-au alocat. La polul opus se află Brașov, cu un buget de sub 500 de mii de lei, de șase ori mai mic decât Constanța. În analiză nu au fost incluse cheltuielile primarilor din București.

În timpul administrației PSD, când era candidat la primărie, Vergil Chițac (PNL) critica dur sumele alocate pentru beculețe, similare cu cea pe care și actualul primar liberal a alocat-o în al doilea an de mandat.

Constanța conduce detașat acest clasament, bugetul estimat pentru anul 2022 pentru achiziționarea luminițelor ridicându-se la aproape 3 milioane de lei. De notat este că această sumă, deși cea mai mare din țară, este cu aproximativ 2 milioane de lei mai mică față de cea cheltuită anul trecut.

În topul marilor municipii, Constanța este urmată de Galați, cu un buget de peste un milion și jumătate de lei și Cluj, care a alocat luminițelor festive puțin peste un milion de lei. Cel mai puțin cheltuie pentru luminițe Timișoara și Brașov, ambele orașe alocând bugete de aproximativ 500 de mii de lei.