Constanța | Doi bărbați au murit, iar altul e în coma, în urma unei întreceri ilegale pe autostradă

IMG-20220122-WA0004

foto: ct100

Doi bărbați au murit, azi, într-un BMW, iar altul este în comă. Aceștia sunt o parte din cei care, acum două zile, făceau o coșie – o întrecere ilegală de mașini pe autostradă, pe bani. Aveau deja permisele de conducere suspendate și erau cercetați penal.

Informația a fost confirmată de fratele uneia dintre victime. Se pare că și acum făceau tot o întrecere. Vă reamintim că astăzi, 22 ianuarie, în jurul orei 11.54, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DJ 87, la ieșire din localitatea Nazarcea.

Din primele cercetări, un autoturism, în care se aflau 3 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul a două persoane, precum și vătămarea corporală gravă a celei de-a treia. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Pe 19 ianuarie, mai mulți bărbați de etnie romă au participat la o cursă neautorizată desfășurată pe Autostrada A2. În urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Biroului de Poliție A2, personale care au participat la eveniment au fost identificate. Este vorba despre 2 bărbați, de 27, respectiv 40 de ani, conducători ai autoturismelor în cauză, ambii din județul Constanța.

Totodată, organizatorul evenimentului și bărbatul care a transmis live imaginile pe o rețea de socializare au fost identificați. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevazute de art. 339, alin. 2, în ceea ce-i privește pe conducătorii auto sus-menționați și art. 339, alin. 3., C.P., în ceea ce-i privește pe organizator și pe cel care a realizat filmarea, urmând ca în funcție de concluziile rezultate să se propună soluții legale. Precizăm faptul că pentru toate persoanele implicate au fost reținute, în vederea anulării, permisele de conducere.

ct100