Botoșani / Consiliul Local pompează peste 10 miliarde de lei vechi în conturile Urban Serv și Eltrans ca să-și cumpere niște mașini

primaria-botosani1

Parcul Cornișa nu este nici acum deschis, Teatrul Mihai Eminescu este o ruină în centrul municipiului, străzile cele mai importante încep să arate tot mai rău, la periferie nu există apă, canalizare, drumurile sunt de pământ iar Consiliul Local își bate joc de banii publici.

Consilierii locali au decis să pompeze mai bine de un milion de lei în conturile Urban Serv și Eltrans, două societăți în care sunt angajați toți lipitorii de afișe de prin partidele politice, două societăți în care numărul celor care stau prin birouri este mai mare decât cel al muncitorilor și două societăți care sunt ținute artificial în viață, cu bani din bugetul local. La societățile subordonate Consiliului Local se vorbește de management doar când e vorba de încasat stimulente pentru „realizarea indicatorilor de performanță”. În rest, acei extraordinari manageri cu carnet de partid nu fac altceva decât să cheltuiască banii oferiți cu mare dărnicie de Consiliul Local ori Primărie.

Domnii consilieri locali PSD s-au gândit astăzi să-i facă un cadou directorului PSD de la Urban Serv și au decis să-i ofere aproape un milion de lei (10 miliarde de lei vechi) ca să-și cumpere niște utilaje. Aproape 50.000 de lei vor intra și în conturile Eltrans pentru achiziția unei autoutilitare, tot datorită dărniciei consilierilor PSD. Aceste societăți care au niște manageri foarte bine plătiți și o armată de oameni prin birouri, ar fi trebuit să aibă deja utilaje și dotări moderne.

An de an, din bugetul local, la care contribuie toți botoșănenii, se pompează zeci de miliarde de lei vechi către Urban Serv, Eltrans ori Modern Calor iar banii sunt cheltuiți pe lefuri și stimulentele șefilor. Alte societăți private care se ocupă de transport local ori ridicarea și transportul gunoiului au câte patru-cinci oameni la birouri. La Eltrans și Urban Serv sunt zeci de oameni angajați să plimbe hârtiile și încaseze lefuri mai mari ca în zona privată.

Mizeria în municipiu este tot mai mare, deszăpezirea se face în bătaie de joc, tramvaiele sunt niște rable care prezintă un pericol pentru trafic și distrug străzile iar Consiliul Local pompează banii în aceste societăți în loc să rezolve alte probleme importante ale municipiului. Acești consilieri locali consideră că bugetul local este o sumă de bani pe care o au ei la dispoziție și pe care o pot împărți la prietenii și colegii lor de partid.

Cu 10 miliarde de lei vechi s-ar fi putut asfalta o stradă, se puteau realiza niște terenuri de joacă, se puteau amenaja câteva parcări și multe altele. Ei au ales să ofere banii colegilor lor de partid care teoretic se ocupă de curățenia municipiului Botoșani. Doar teoretic.

Sursa: btonline.ro