Consiliul Judetean Iasi va cumpara 26 de autobuze electrice

Consiliul Județean (CJ) Iași a primit patru oferte la licitația privind achiziția a 26 de microbuze electrice, vehicule care vor fi utilizate pentru transport școlar, în cadrul unui proiect PNRR, iar valoarea estimată a contractului se ridică la peste 30 milioane lei, fără TVA.

Odată ce va fi semnat un contract, microbuzele trebui furnizate în maximum 9 luni. La procedură participă următorii ofertanți: VAG Service, C&I Eurotrans XXI, Aveuro International și asocierea QEV Technologies – Amperio Energy.

Consiliul Judetean Iasi va cumpara 26 de autobuze electrice

Microbuzele vor fi utilizate de CJ pentru transport școlar, cu precădere în zonele izolate ale județului, cu populație scăzută. Vehiculele trebuie să fie „ecologice, prietenoase cu mediu și cu un consum energetic redus”.
Autonomia unui microbuz trebuie să fie de minimum 200 km, cu sistemele de încălzire sau răcire în funcționare. „După 4 ani de funcționare și cunoscând rata de scădere a capacității, autonomia de deplasare va fi de minimum 150 km”, este o cerință din caietul de sarcini.

În ceea ce privește garanția, CJ a stabilit două variante: minimum 3 ani sau minimum 200.000 km – o garanție extinsă este punctată suplimentar în atribuirea contractului de furnizare.

„Microbuzele electrice de 16+1 locuri vor fi structurate cu o singură secțiune (nearticulat și fără etaj), într-o construcție cu podeaua coborâtă și vor fi dotate cu facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă”, se mai arată în documentația de atribuire.

CJ are ca termen de evaluare a ofertelor luna august 2024, dar, cel mai probabil, câștigătorul va fi anunțat mai devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *