Consiliul Județean Iași, ultima ședință pe 2018

Maricel_Popa

Astazi a avut loc ultima sedinta din acest an a consilierilor judeteni din Iasi. Intalnirea s-a desfasurat în Sala Voievozilor din Palatul Culturii. Seful CJ, Maricel Popa a împărţit, chiar in startul sedintei, 70 de medalii de excelentă consilierilor şi directorilor instituţiilor din subordine.  Pe ordinea de zi s-au aflat 37 de proiecte de hotărâre.

Unul dintre punctele fierbinţi de pe ordinea de zi iniţială a fost cel referitor la creşterea taxelor pentru cele mai multe dintre serviciile oferite de Consiliul Judeţean şi de unele instituţii subordonate. Taxele locale ar urma să crească cu până la 115 la sută, în cazul autorizării forajelor şi excavărilor făcute pentru studii geotehnice şi topografice, sau să rămână constante, cum e cazul celor de vizitare a unor expoziţii.

Proiectul de concesionare a celor 600 mp din incinta Aerogării a picat la vot -erau necesare 2/3 din numărul voturilor, ori consilierii PNL şi ai PMP s-au abţinut de la vot; coaliţia PSD-ALDE-UNPR numără 22 de consilieri din totalul de 37, cu tot cu şeful CJ.

Proiectul 27, privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al Aeroportului iesean a incins spiritele.  După ce s-a descoperit că titlul proiectului a fost modificat, au avut loc discuţii prelungite în care au intervenit şi directorul Aeroportului, şi directorul Direcţiei Economice a CJ, corecţia a fost făcută, iar şedinţa a luat sfârşit.