simulatorauto-jpg

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a dotat Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog cu un simulator auto de ultimă generaţie, pentru a creşte astfel gradul de conştientizare cu privire la pericolul conducerii autovehiculelor sub influenţa drogurilor sau a alcoolului, informează, joi, Biroul de presă al instituţiei.

Totodată, au fost achiziţionaţi şi ochelari VR, precum şi ochelari care simulează efectul consumului de droguri sau alcool.

În plus, în perioada următoare vor fi achiziţionate şi un proiector de imagini holografice, precum şi mai multe materiale promoţionale care vor fi utilizate în cadrul campaniilor de informare şi prevenire.

Valoarea investiţiei este de 98.500 de lei, fonduri din bugetul propriu al CJ Galaţi.

‘Educaţia este una dintre cele mai importante modalităţi de a preveni consumul de substanţe halucinogene. De aceea, am decis să ne alăturăm Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi şi să achiziţionăm tehnologie modernă pentru a crea un mediu sigur în care pot fi simulate efectele şi pericolele consumului de substanţe interzise. Cu ajutorul acestui simulator auto, dotat cu soft profesional, orice posesor de carnet de conducere poate înţelege cât de grav îi sunt afectate abilităţile de conducere, precum şi riscurile la care se expune şi îi expune pe ceilalţi participanţi în trafic. Practic, acest simulator modern recreează efectele drogurilor şi alcoolului asupra vederii, timpului de reacţie şi performanţei de conducere a unui autovehicul. Este primul Centru Antidrog din ţară dotat cu asemenea inovaţii tehnologice. Astfel, cu ajutorul noilor achiziţii, vor putea fi organizate mai multe acţiuni de informare, prevenire, conştientizare şi educare privind consumul substanţelor adictive. Totul, pentru a reduce consumul de droguri şi implicit numărul accidentelor provocate de şoferii aflaţi sub influenţa narcoticelor’, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, citat într-un comunicat de presă.