Consiliul Județean a aprobat de urgență acordarea de servicii sociale pentru refugiați

consiliul judetean

Plenul Consiliului Județean s-a reunit astăzi în ședință extraordinară și a votat o hotărâre care prevede alocarea a 107 locuri, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, pentru cazarea copiiilor neînsoțiți refugiați din Ucraina.

Tot în unitățile sociale din cadrul DGASPC au fost prevăzute 28 de locuri pentru mame și copii în dificultate, dar și 57 de locuri pentru persoane adulte cu dizabilititi din rândul refugiatii ucraineni. Hotărârea stabilește și suplimentarea cheltuileilor aferente acordării acestor servicii sociale.

‘’Suntem în fața celei mai mari crize umanitare din Europa. Mii de oameni nevinovați depind de ajutorul nostru și nu putem rămâne indiferenți la drama prin care trec. Toate instituțiile din subordinea Consiliului Județean sunt proactive pentru a întâmpina și sprijini cetățenii din Ucraina. DGASPC, în special, prin specificul activității, este direct implicată pentru a găsi soluții de a-i integra pe cei care se refugiază la noi în comunitate. Mă bucur că am găsit mijloacele pentru a-i ajuta”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare s-a mai aflat și un proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Acordului de cooperare între Consiliul Județean Iași și Direcția Județeană de Sport și Tineret Iași, pentru realizarea în parteneriat a Galei Laureaților Sportului Ieșean 2021, in data de 18 martie 2022.

Evenimentul își propune să aducă în atenția comunității rezultatele deosebite obținute de tinerii sportivi ieșeni pe parcursul anului trecut la concursurile naționale și internaționale. Suma totală aprobată de consilierii județeni pentru premierea sportivilor este de 40.000 de lei.