Consilierul USR, Iulian Hușanu riscă să fie exclus din partid. Dezvoltator imobiliar sau membru de partid?

husanu

Dezvoltator imobiliar sau membru de partid? Asta vor discuta in perioada urmatoare membrii USR Iasi in cadrul unei sedinte in care se va discuta viitorul consilierului local Iulian Husanu. Totul a pornit de la un proiect imobiliar pe care acesta vrea sa il faca in zona Bucium. Mai exact, el vrea sa construiasca un imobil de noua etaje desi PUZ-ul prevede maxim doua nivele.

In ciuda functiei pe care o ocupa in Consiliul Local, Iulian Husanu vrea sa fie dezvoltator imobiliar. Mai exact, el vrea sa construiasca în Bucium, la doi pași de intersecția cu Poitiers și Trei Fântâni: o clădire-mixtă cu 9 etaje într-o zonă unde sunt permise, prin planul general, construcții cu 1 sau 2 etaje. Iulian Husanu a refuzat sa comenteze in vreun fel intreaga situatie.

Nu comentez aceasta situatie. Este o propunere de PUZ si asta e tot. Ce este ilegal? Sau la ce va referiti? Se stia despre el de un an si jumatate. Este o tema dezgropata si nu este ceva aparut din senin. Nu comentez atitudinea colegilor mei, ai unor colegi de-ai mei. Pentru ca, ce vedeti dumneavoastra public este doar atitudinea unora”, a comentat pentru TeleM, Iulian Husanu, consilier local USR Iasi.

Desi legea ii permite acest lucru, membrii USR Iasi spun ca decizia sa contravine moralitatii partidului. Astfel, la nivel central exista discutia de a-l exclude pe Iulian Husanu din USR Iasi.

Domnul Iulian Husanu ar trebui sa isi dea demisia din USR. El a facut acest gest si si-a dat demisia dupa care s-a razgandit. Eu i-am spus ca nu suntem partidul razganditilor si ca ar trebui sa ne asumam deciziile pe care le luam. La momentul respectiv, cand el si-a dat demisia am spus ca este un gest de onoare si o respect. Rar mai vedem oameni care sa isi asume cand gresesc. Din perspectiva mea trebuie sa alegi daca vrei sa construiesti blocuri sau daca vrei sa fii in partid, in USR sa reprezinti comunitatea. Nu poti sa fii si in Consiliul Local cel care voteaza PUZ-uri si tu sa ceri PUZ-uri la randul tau„, a declarat Filip Havarneanu, deputat USR Iasi.

Zilele urmatoare va avea loc in USR o sedinta la nivel central unde se va decide daca Iulian Husanu va ramane sau nu membru.