Consilierul local Marian Dalban şi-a lansat prima carte

Zeci de studenti, cadre universitare si prieteni au participat ieri la prima lansare de carte a consilierului local, Marian Dalban. Ceremonia a avut loc in cadrul librariei Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, institutie cu o istorie impresionata de unde au plecat mari nume ale stiintei si culturii romanesti.

Marian Dalban, un tanar om politic si asistent universitar si-a lansat ieri, prima carte intitulata “Cum ajungi om politic?”. Lucrarea cuprinde o cercetare a 22 de ani de politica in Romania unde au fost analizate peste 6600 de documente.

Marian Dalban, Asistent Universitar “Universitatea A.I. Cuza” Iași:

„Cartea aceasta este rezultatul unei teze de doctorat derulata pe patru ani, impreuna cu doamna profesor coordonator Cristina Gavriluta. Am reusit sa identificam cele mai fine intelesuri ale politicii si sa le punem in date statistice si sa le prezentam publicului larg. Este o cercetare doctorala care astazi s-a concretizat intr-un volum si o lansare de carte.”

Lucrarea este una extrema de complexa si contine un studiu sociologic privind formarea carierei politice in Romania.

Marian Dalban, Asistent Universitar “Universitatea A.I. Cuza” Iași:

„De la declaratiile de avere, analiza a peste 2000 de declaratii de avere, analiza a peste 3000 de CV-uri ale oamenilor politici. Analiza declaratiilor de interese, interviuri cu diferiti oameni politici si toate aceste lucruri se regasesc in aceasta carte. Este un debut. Este aflata intr-o faza incipienta. Multe persoane mi-au spus ca ar trebui sa mai scriu cateva carti. Eu as spune ca prima este “Cum ajungi om politic”, a doua “Cum ramai om politic ” si poate a treia “Cum iesi din viata politica”.

La eveniment au participat invitati speciali printre care: conf. univ. dr. Romeo Asiminei, prof. univ. dr. Virgil Stoica si prof. univ. dr. Cristina Gavriluță care a fost si coordonatoarea acestei lucrari.

Cristina Gavriluță, Prof. Univ. Dr. “Universitatea A.I. Cuza” Iași:

„Lansarea cartii lui Marian Dalban este un eveniment cultural important in universitatea noastra deoarece este o incununare editoriala a unui demers stiintific de cercetare realizat pe parcursul a patru ani de studiu in calitate de doctorand. Cartea vine sa explice intr-o maniera stiintifica, socilogica, un fenomen destul de actual, cel care tine de omul politic si de sfera politica. Practic, aceasta lucrare care poarta titlu “Cum ajungi om politic” este un studiu sociologic care priveste formarea unei cariere politice in Romania actuala, postdecembrista.”

Cercetarea pentru realizarea acestei carti nu a fost una usoara, iar rezultatele sunt surprinzatoare.

Cristina Gavriluță, prof. univ. dr. “Universitatea Alexandru Ioan Cuza” Iași:

„Rezultatele cercetarii arata ca exista mai multe cai de a ajunge om politic. Exista mai multe patternuri de a ajunge om politic in Romania si peste tot, de altfel, insa, ceea ce conteaza este faptul ca suntem in compania unui joc cu foarte multe necunoascute in care rationalul si irationalul se impletesc, in care, catigurile si pierderile se aduna. Este un joc de care trebuie sa tinem seama si care ne atinge pe fiecare dintre noi si ne intereseaza mai ales intr-un an electoral.”

Evenimentul a fost un real succes iar pasionatii de sociologie si politica au putut cumpara lucrarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *