Consilierii USR-PLUS Iasi: „Ajunge! Suntem blocați în propriul oraș!”

WhatsApp Image 2021-09-15 at 08.45.36

Consilierii USR-PLUS din cadrul Comisiei de Urbanism au susținut astăzi o conferință de presă în fața Primăriei Iași in privinta traficului din oraș. La orele de vârf, ieșenii care se deplasează cu autoturismele personale sau cu mijloacele de transport stau chiar si două ore în trafic.

Pentru cei din zona metropoltiană, cea mai apropiată stație de autobuz este la 2-5 km distanta. Una dintre cauzele haosului din trafic sustin consilierii este autorizarea locuințor colective fără a se ține cont de studii de trafic realizate corespunzător. Acestea nu sunt corelate cu nevoia de creșe, grădinițe și școli modernizate, fără infrastructură, acces la mijloacele de transport public etc.

„De aceea, consilierii USR-PLUS au depus un proiect de hotărâre de CL prin care obligă investitorii ca, în cazul imobilelor care vor genera o densitate mare a populatiei, să întocmească un studiu de trafic care sa prevada implicatiile asupra traficului rutier si pietonal, iar solutia de amenajare a accesului la drumul public al locuitorilor unui viitor imobil cu locuinte colective se va corela cu cele de la alte obiective avizate in zona sau care sunt in curs de avizare”, a declarat Răzvan Timofciuc, consilier local USR-PLUS.

Consilierii USR PLUS au specificat că banda unică de la Lidl până în Podu Roș a fost este „un adevărat fiasco”, iar pistele de bicicletă sunt inexistente.

„Sistemul de management al traficului este complet depășit, funcția sa adaptivă nu funcționează, fiind utilizat în mod manual de către angajații de la Biroul de Trafic, mulți dintre ei fiind angajați pe bază de PCR, nu pe bază de cunoștințe. Sistemul e deja uzat moral, numărul de mașini din prezent fiind mult mai mare decât cel din urmă cu 6 ani. Toate setările sunt depășite”, au mai menționat aceștia.