Consilierii locali în acțiune

Sharing is caring!

Consilierii locali s-au reunit astăzi într-o şedinţă extraordinară care a inceput la ora 10.00. Pe ordinea de zi a plenului au fost incluse doar trei proiecte de hotărâre.

Două dintre acestea sunt în relaţie cu proiecte europene, în timp ce al treilea vizează un transfer de bunuri imobile între unităţi şcolare. Consiliul Local a aprobat astăzi cele 62 de staţii de biciclete care vor împânzi oraşul, după ce proiectul european va fi implementat.

Prima iniţiativă vizează actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului privind reabilitarea Palatului Braunstein, valoarea fiind de peste 16 milioane lei. La clădire se lucrează deja cu bani de la bugetul local, dar Primăria vrea să deconteze fondurile de la Uniunea Europeană.

Iniţial, proiectul a fost respins, dar municipalitatea a obţinut în instanţă o decizie favorabilă, astfel că reabilitarea monumentului istoric pe bani europeni a devenit un proiect „eligibil şi finanţabil“. Cel de-al doilea proiect constă în aprobarea amplasamentelor celor 62 de staţii de biciclete incluse în „VeloCity“ – sistem modern de închiriere de biciclete ce urmează a fi introdus la Iaşi, banii -4,7 milioane euro- fiind asiguraţi din fonduri europene.

Un alt proiect inclus pe ordinea de zi a consilierilor face referire la un transfer de bunuri imobile între Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări şi Colegiul „Richard Wurmbrand“.

Colegiul “Richard Wurmbrand” va prelua în administrare mai multe construcţii de pe bd. Poitiers 41, imobile ce, în prezent, sunt neutilizate pentru învăţământ, clădirile fiind în conservare.

shares