Consilierii locali analizează modernizarea depoului Dacia

depou_Tramvaie

Consilierii locali vor analiza maine indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea depoului de tramvaie din Dacia. Finanțarea obiectivului de investitii se realizează prin contractarea unui credit BERD și prin fonduri externe nerambursabile, prin programele PNRR, POR și de la bugetul local în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Primarul Mihai Chirica a anunțat astăzi într-o conferință de presă că proiectul de modernizare a depoului din Dacia va avea o durată de 22 de luni, iar valoarea totală ajunge la 151,5 milioane de lei, suma eșalonată în 3 ani.

Mihai Chirica – primar Iași:

„Revenind, încercăm să aprobăm indicatorii pentru un proiect inovativ privind modernizarea depoului din Dacia, care va aduce foarte multe soluții de tip smart și digitalizarea întregului proces de transport public.  Pentru că este o etapă care va fi dezvoltată la nivelul întregului municipiu și zonei Metropolitane Iași, cu o valoare considerabilă, de aproximativ 80 de milioane de lei, construcții-montaj și pentru care avem deja finanțare prin Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare, dar finanțarea de bază va fi din fonduri nerambursabile, care vor fi recuperate din sumele pe care le avansăm în momentul de față de la bancă.”

Tot în ședința de mâine se va analiza aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea a 14 spații de joacă din cartierele Tatarasi, Canta, Bularga sau Tesatura.

Mihai Chirica – primar Iași

„De asemenea, avem proiecte de aprobarea indicatorilor pentru 14 locuri de joacă, pentru copii. Desigur, bugetele instituțiilor, care sunt create de către municipiul Iași prin Consiliul Local  Iași, mă refer la societățile comerciale, care vor discuta, vor da la dispute politice, din nou știm acest lucru.”