Consilierii judeteni vor o dezvoltare integrata a Aeroportului Iasi

aeroport

Dezvoltarea Aeroportului International Iasi va afecta micile afaceri care se afla in derulare acum in incinta aerogarii. Un contract de inchiriere pentru un spatiu in care se desfasoara activitati de catering aerian va fi reziliat odata cu extinderea aerogarii.

Afacerile aflate in derulare momentan la aeroportul Iasi vor fi afectate de dezvoltarea propusa de Consiliul Judetean. Contractul de concesionare a hangarului de mentenanta a elicopterelor pe o suprafata de 7800 mp a fost reziliat. De asemenea, una dintre suprafetele inchiriate din incinta aeroportului va avea un termen maxim de 2 ani, preferandu-se aceasta varianta in locul contractelor pe 5 ani.

Etienne Ignat – consilier judetean USR:Am propus ca termenul maxim sa fie 31 decembrie 2023 in ideea in care proiectul de dezvoltare al aeroportului ar trebui sa fie implementat. In acest sens, cred ca este foarte benefic si pentru Consiliul Judetean si pentru aeroport, odata cu finalizarea aeroportului si in acest proiect de modernizare se va gasi si un flux alimentar care sa fie inclus si probabil rata chiriilor va fi net superioara”.

Acelasi amendament dorit de USR a fost propus si de liderul de grup PSD din Consiliul Judetean, care nu-si doreste ca modernizarea aeroportului sa fie limitata de contractele de inchiriere sau concesiune.

Cristian Stanciu – lider grup PSD in CJ:Interesul este acelasi ca odata cu dezvoltarea aeroportului orice alta mica afacere de acolo sa nu vina in contradictie cu ce ne-am propus, cu zona de food care va exista acolo dupa dezvoltare. Mai mult ca forma din punct de vedere juridic s-a propus aceasta posibilitate de a stopa oricare colaborare, in asa fel incat sa ne propunem o dezvoltare integrata a aeroportului international”.

Consilierii judeteni au aprobat astazi si preluarea din domeniul public al statului in administrarea Aeroportului Iasi a unui teren de aproape 3000 mp pe care se afla radiofarul aeroportului.