Consilierii judeteni vor aproba studiul de prefezabilitate pentru construirea si dotarea Spitalului Clinic de Boli Respiratorii Iasi

pneumoftiziologie

In urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean va fi aproba studiul de prefezabilitate necesar construirii Spitalului Clinic de Boli Respiratirii Iasi. Momentan, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi deserveste intreaga regiune Nord-Est cu experienta si expertiza de peste 90 de ani in tratamentul bolilor respiratorii, cu personal de competenta clinica si academica si un aparat administativ.

Remarcand gradul de uzura al cladirilor Spitalului Clinic de Pneumologie, se propune construirea unei medicale noi, care include in aceeasi locatie toate sectiile spitalului, in amplasamentul din Soseaua Bucium nr. 106 unde sunt disponibili 42.977 metri patrati.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi a fost infiintat in anul 1974 si isi desfasoara activitatea in patru sectii: Sectia I Pneumologie — sediul central, amplasata pe strada dr. I. Cihac, nr. 30, ce cuprinde sectia de chirurgie toracica, sectia de anestezie terapie intensiva si centrul de diagnostic la zi, Sectia II Pneumologie — Spital Pascanu, imobilul situat pe strada Spital Pascanu, nr. 11.

Cladirea a fost data in folosinta in anul 1858, fuctionand de la inceput ca sanatoriu TBC, deservind populatia municipiului Iasi si a judetelor invecinate.

Sectia III Pneumologie — Tudor Vladimirescu, amplasata in Campusul Tudor Vladimirescu, pe aleea Profesor Vasile Petrescu si Sectia IV Pneumologie — Dr. Clunet, situata pe soseaua Bucium, nr. 106, cladire veche construita inainte de 1900.