Consilierii județeni USR PLUS îi cer lui Costel Alexe să oprească angajarea rudelor şi prietenilor în instituţiile publice

costel-alexe-mediu-pnl

Valul de indignare națională pe care Costel Alexe l-a stârnit nu-l oprește pe acesta să sfideze în continuare ieșenii, românii și legile bunului simț. Costel Alexe nu s-a rezumat la a cere diverse favoruri când a fost ministru, ci a pus la cale un adevărat plan de acțiune pentru a își angaja familia în structurile CJ.

Astfel, Alexe și-a angajat prietenul, pe Andrei Cazacu, ca administrator al județului. Andrei Cazacu i-a fost consilier personal și partener de afaceri lui Costel Alexe, acesta având zero experiență în administrația locală. Iar mai nou, fina lui Costel Alexe, Luminița Afloarei, a fost angajată pentru o singură zi, fără concurs, la Consiliul Județean, pentru ca apoi să fie detașată la Palatul Culturii.

Toate aceste acte sunt susceptibile de trafic de influență, abuz de putere și chiar organizarea unui grup de lucru prin care familia Alexe să controleze județul Iași. Domnule Alexe, reforma administrativă pe care ați inițiat-o seamănă mai degrabă cu stilul PSD, decât cu promisiunile PNL și programul de guvernare asumat în coaliția de guvernare! Județul Iași a devenit subiect de glume pentru toată țara, din cauza acțiunilor iresponsabile și prin sfidarea continuă pe care o afișați!

Ne exprimăm încrederea că autoritățile competente au inițiat deja demersuri pentru a verifica legalitatea deciziilor de angajare ale rudelor și prietenilor lui Costel Alexe.