Consilierii județeni s-au întâlnit astăzi la Ruginoasă

CJ_Ruginoasa

In sedinta ordinara a Consiliului Judetean de astazi, au fost pe masa 54 de proiecte de hotarare. 8 dintre acestea au fost amanate din cauza lipsei de cvorum. Consilierii PNL si PMP au absentat de la intalnire.

Proiectul legat de trecerea din domeniul public al comunei Ruginoasa si administrarea Consiliului Local al comunei în domeniul public al Consiliului Judetean Iasi al unui teren în suprafata de 1.725 mp, nu a trecut din lipsa de cvorum. Este vorba de schimbul de terenuri intre cele doua unitati pentru infiintarea unui centru sportiv.

„Faptul ca la acest proiect nu exista 2/3 din numarul consilierilor judeteni arata foarte clar ca acest proiect nu poate trece. Haideti sa nu facem confuzie intre cvorumul de desfasurare a sedintei si a cvorumului pntru vot. In momentul de fata, din lipsa distinsilor nostril colegi, nu putem votam la 2/3 acest proiect.”, a declarat Cristian Stanciu, liderul Grupului de Consilieri PSD.

Pe langa proiectele de investitii, absenta consilierilor PNL si PMP a afectat si un a proiect care ii vizeaza pe copiilor din echipa de fotbal de la Ruginoasa.

„Noi am incercat sa realizam aici o sala pentru antrenamente pet imp de iarna, deoarece acesti copii din octombrie pana in martie fac naveta din 2 in 2 zile la Targu Neamt, pentru ca nu au unde sa se antreneze. Trebuie sa ne gandim la infrastructura si vom dezvolta infrastructura sportiva oriunde sunt performante, dar nu am avut sprijinul consilierilor PNL si PMP. Cu parere de rau, doar trebuia sa aprope sa luam un teren nu investitia in sine, dar asta este situatia, mergem mai departe.”, a subliniat Maricel Popa, presedintele CJ Iasi.

Pentru performanta obtinuta la prima editie a Cupei Satelor, copiii din echipa de fotbal au fost premiati pentru ca au reusit sa obtina marele trofeu al competitiei,  fara nicio infrangere.