Consilierii de probatiune protesteaza in fata Guvernului

Consilierii Serviciului de probațiune din Iași au protestat, astăzi, în fața Guvernului. Angajatii solicita majorări salariale și aplicarea sentințelor civile definitive pe care le-au câștigat în instanță. Consilierii de probațiune au fost readusi la salarizarea din anul 2017 cu explicatia ca banii sunt primiti in functie de bugetul de la stat.

https://youtu.be/J6hRLsuZZKA

Consilierii de probatiune protesteaza in fata Guvernului

Oamenii spun ca sunt discriminati fata de alte categorii din cadrul Ministerului Justiei si ca nu au primit nici macar cresterea salariala de 5% prevazuta de Guvern.

Cristina Irimia, Consilier Probatiune Iasi:

Ne adunam pentru a treia oara de cand am inceput protestele dar acum am schimbat locatia. Mergem in fata Guvernului pentru a solicita domnului prim ministru sa rezolve problema salarizarii in sistemul de probatiune deoarece cu toate ca avem acte normative, cu toate ca avem sentinte civile care ne recunosc dreptul salarial noi nu il avem in plata nici in acest moment. Avem aceleasi salarii ca acum 8 ani de zile, chiar daca ministra Justiei. Din pacate, nu ne-a rezolvat motiv pentru care suntem nevoiti si cerem plata salariilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *