Consilier local acuzat de conflict de interese

foto_Timofciuc

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe consilierul local Răzvan Timofciuc de conflict de interese administrative.

Potrivit ANI, în mandatul din 2016 – 2020, actualul consilier USR PLUS a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local Iași privind nominalizarea reprezentanților primăriei în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din Iași pentru anii școlari 2018 – 2019, respectiv 2019 – 2020. În baza acestora, soția lui Răzvan Timofciuc a fost numită membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național de Artă „Octav Bancila” din Iasi.

„Este o decizie profund nedreaptă, în condițiile în care membrii Consiliului de Administrație de la școli nu beneficiază de bani, sunt neremunerați, este o acțiune de voluntariat. Soția mea este de 7 ani în sistemul de învățământ, cu reputație foarte bună și singurul motiv pentru care a fost pe lista membrilor care urmau să fie reprezentanți în Consiliul de Administrație la școli a fost doar pentru a putea ajuta, deoarece a contribuit la îmbunătățirea sistemului de învățământ ieșean. Este o sesizare venită din partea adversarilor mei politici și în instanță sunt convins că voi arăta cât de abuziv și nedreapt este acest raport care încă nu mi-a fost comunicat de către Agenția Națională de Integritate”, a declarat Răzvan Timofciuc.