Congresul Științific Internațional la Iasi organizat de USV

La Iasi are loc Congresul Științific Internațional „Life sciences today for tomorrow” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”. In cadrul congresului participa 350 de persoane din Romania si din strainatate, cadre didactice, cercetatori si doctoranzi atat din cadrul USV Iasi, cat si de la alte universitati din tara. Evenimentul va avea 13 sectiuni, organizate de Facultățile de Agricultură, Horticultură, Medicină Veterinară și Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

Astazi a avut loc deschiderea oficiala a Congresului Științific Internațional „Life sciences today for tomorrow” in cadrul Aulei Magna „Haralamb Vasiliu”. Participantii au putut urmari mai multe lucrari sustinute in plen de profesori veniti din Franta, Italia si Germania. Scopul evenimentului este de a schimba idei si concepte in domeniul stiintelor vietii dar si de a expune modul in care este utilizata inteligenta artificiala in cercetarea agricola.

Prof. univ. dr. Gerard Jitareanu, Rector USV Iasi: „Avem invitati din tara de la universitatile din consortiu, din spatiul european si din afara Europei. Sunt in total peste 330 de participanti care s-au inscris, de la cercetatori seniori la profesori, pana la doctoranzi, tineri studenti, masternazi  care abia incep activitatea de cercetare. Sunt 280 de lucrari care vor fi rpezentate live cum sunt cele patru de acum cu colegi din Germania, Italia, Franta dar si din Romania”.

In cadrul congresului, la Facultatea de Medicina Veterinara va fi organizat workshop-ul Actualitati privind Embrio-Tehnologiile in Romania, oferind oportunitatea de a afla informatii despre biotehnologiile de reproducere aplicate animalelor domestice si oamenilor.

Conf. univ. Stefan Ciornei, Facultatea de Medicina Veterinara USV Iasi: „La Facultatea de Medicina Veterinara organizam un workshop privind Embrio-Tehnologiile la animale, in special la animalele de renta dar avem si cateva prezentari referitoare la animalele de companie. Embrio-Tehnologiile inseamna tot ceea ce sta la baza obtinerii unei gestatii a noii generatii de animale. Vorbim despre un eveniment international, avem patru prezentari, prima dintre acestea este de speakeri internationali la care sunt invitati patru profesori renumiti din Europa„.

Evenimentul se va desfasura hibrid si vor fi prezenti atat studenti absolventi, practicieni din ferme, parteneri, profesori, cat si specialisti din cadrul Institutului de Cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *