Congresul Societății Române de Neurochirurgie reunește la Iași zeci de specialiști de nivel mondial din Europa, Asia, Africa și Statele Unite ale Americii

WhatsApp Image 2022-09-13 at 12.44.03

În perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2022, Iașul revine în atenția Europei și a lumii întregi prin intermediul celei de a 47-a ediții a Congresului Societății Române de Neurochirurgie organizată în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” și Asociația Human Brain Academy. Evenimentul aduce în fața comunității medicale și nu numai, o parte dintre cei mai importanți neurochirurgi ai lumii, pentru a împărtășii din vasta lor experiență.

Congresul Național al Societății Române de Neurochirurgie va reuni zeci de specialiști de nivel mondial din Europa, Asia, Africa și Statele Unite ale Americii, care vor prezenta cele mai noi proceduri și tehnici în domeniul neurochirurgiei care sunt aplicate în marile centre medicale ale lumii. Evenimentul înglobează cea de a 26-a ediție a Cursului Francofon de Neurochirurgie și cea de a 4-a ediție a Congresului National de Neuroștiințe Moderne.

Prin acest eveniment se dorește abordarea unui program științific foarte interesant, cu participare din partea centrelor medicale și academice românești recunoscute și certificate internațional. Prezentările științifice din cadrul Congresului Societății Române de Neurochirurgie, Cursului Francofon de Neurochirurgie și Congresului National de Neuroștiințe Moderne vor fi găzduite de Palatul Culturii, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 1, Iași.

„Congresul de neurochirurgie ne oferă o mare oportunitate de a ne alătura experților, profesorilor și practicienilor, în jurul celor mai importante dezbateri despre neurochirurgie din lumea de azi, care va atrage o gamă largă de gânduri, cercetări și practici din diferite țări pentru a analiza și revaloriza convingerile de lungă durată, atitudinile și modurile de explorare în neurochirurgia modernă”, a spus Conf. Dr. Lucian EVA, Președintele Congresului.

Primul serviciu de neurochirugie din România a fost înființat în Iași, pe 1 ianuarie 1933. Orașul Iași este în prezent unul dintre principalele centre de neurochirurgie din România, având multiple secții de neurochirurgie, atât în sistemul sanitar public cât și privat.