Congresul National de Neurostiinte moderne, o editie de succes

In acest weekend s-a incheiat editia a V-a a Congresului Naţional de Neuroştiinte Moderne din România. Timp de patru zile, sute de medici, specialisti si cercetatori au luat parte la una dintre cele mai importante manifestari devenita traditie si considerata emblematică pentru comunitatea medicală ieşeană.

Tema din acest an a fost “Neuroștiințele în Serviciul Pacientului”, evenimentul fiind coordonat de Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, cu sprijinul Societății Române de Neurochirurgie. In cadrul Congresului au fost marcati si cei 51 de ani de la infiintarea Spitalului Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Conf. univ.dr. Lucian Eva, Presedinte Congres/Manager Spital Neurochirugie

Sunt in jur de 350 de participanti, vreo 60 de lucrari stiintifice cu teme variate de la neurochirugie la anatomie, matematica. Noutatile il reprezinta acest laborator si implementarea acestuia la nivelul spitalului, noile tehnologii care au aparut acum, recent a fost un Congres la Barcelona, iar unele dintre acestea sunt atat de noi incat nu exista studii.

Congresul a venit la pachet si cu vesti bune atat pentru spital cat si pentru pacienti. Cu cateva zile inainte, unitatea medicala a primit fonduri din partea Ministerului Sanatatii pentru achizitionarea de aparatura medicala.

Conf. univ.dr. Lucian Eva, Presedinte Congres/Manager Spital Neurochirugie

Domnul ministru Alexandru Rafila a inteles ca la Iasi se face treaba, si ca aici se fce performanta si chiar a spus intr-un interviu ca va sprijini performanta ori de cate ori ii vom solicita sprijinul. Si asta s-a intamplat si acum recent, am primit fonduri de sase milioane de lei pentru achizitionarea de aparatura medicala de inalta performanta, vorbim aici de un alt computer tomograf si vorbim aici de aparatura imagistica 3D.

Congresul Național de Neuroștiințe a oferit oportunitatea perfecta de prezentare a experiențelor științifice ale specialiștilor  care lucrează in Spitalul Clinic de Urgentă “Prof. Dr. N. Oblu” din Iasi, dar și din alte instituții medicale din centru  universitar la care au au participat  specialiști de top din Iasi, Bucuresti, Timișoara, Cluj-Napoca, Galați, Suceava, Bacau, Constanta și Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *