Congresul Național de Neuroștiințe Moderne la a III-a ediție

congres national

Astazi a debutat ediția a III-a a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România, manifestare științifică organizată sub patronajul Societății Române de Neurochirurgie. Pandemia de COVID-19 a transformat spațiul virtual într-o nouă realitate care poate compensa momentan restricțiile impuse întâlnirilor în persoană, față în față, transformând Congresul Național de Neuroștințe Moderne din România într-o experiență atractivă online.

Tematica generală propusă a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne pentru anul 2021, este ”Neuroștiințele. Provocări și controverse în vremuri de pandemie”. Subiectele Congresului de Neuroștiințe vor acoperi întregul domeniu al neuroștiințelor și vor pune accentul pe ultimele progrese din fiecare domeniu: neurochirurgie; oftalmologie; neurooftalmologie; neurologie; neuroradiologie și radiologie intervențională; neurorecuperare medicală; urgențe neurochirurgicale; traumatologie; neuroanatomie patologică; neuroanestezie; psihologie și psihiatrie.

Lucian Eva, președinte Congres Neuroștiințe: „Daca scapi un bănuț de aur pe jos și o carte, ridică întâi cartea. Faptul că suntem al a III -a ediție a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne este datorat faptului că noi aici la Iași am ales în totdeauna să ridicăm de pe jos cartea. Faptul că sunt aproape 100 de lucrări științifice pe agenda acestei manifestări științifice demonstrează că, consecvența noastră de-a lungul acestor ani a fost eficientă. Neurochirurgia ieșeană astăzi este cred că un etalon pentru tot ce înseamnă această ramură a medicinei în zona noastră de inters, în zona de Nord-Est și de ce nu și la nivel național”.

Evenimentul este creditat cu 30 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România. Congresul Național de Neuroștiințe Moderne din România se adresează medicilor neurochirurgi, neurologi, oftalmologi, recuperare medicală, ortopezi, psihologi, radiologi, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică, studenți, tineri medici precum și altor profesioniști din domeniul sănătății, cu un interes special în domeniul neuroștiințelor care doresc să se informeze în ceea ce privește noile abordări științifice din neuroștiințe.