Congresul Național de Neuroștiințe Moderne din România reunește la Iași zeci de specialiști din întreaga țară

Evenimentul va avea loc la Sala New York a Hotelului Ramada City Center din Iași în perioada 11-14 octombrie 2023. În cadrul acestui congres vom organiza și o nouă ediție a Zilelor Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”. (14.10.1972 – 14.10.2023).

Iasul a fost și rămâne un important centru cultural, academic și științific, unul dintre cele mai vechi orașe din România. În perioada 1916-1918, Iașul a fost capitala României. Orașul Iași se mândrește că este locul în care a apărut primul ziar românesc, este și casa primei universități românești (1860, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza) și este în prezent al doilea centru universitar ca mărime din România.

Primul serviciu de neurochirugie din România a fost înființat în Iași, pe 1 ianuarie 1933. Orașul Iași este în prezent unul dintre principalele centre de neurochirurgie din România, având multiple secții de neurochirurgie, atât în sistemul sanitar public cât și privat.

Cei prezenți la acest eveniment vor avea ocazia de a participa și asista și la o serie de manifestări cu caracter laic (târguri, spectacole, foc de artificii, evenimente artistice, etc.) prilejuite de celebrarea religioasă a Sfintei Cuvioase Parascheva de pe 14 octombrie, organizată în cadrul manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile Iașului, manifestări care conferă întregului oraș o notă de sărbătoare.

„Congresul Național de Neuroștiințe Moderne ne oferă o mare oportunitate de a ne alătura experților, profesorilor și practicienilor, în jurul celor mai importante dezbateri despre neuroștiințe din lumea de azi, care vor atrage o gamă largă de gânduri, cercetări și practici din diferite specialități pentru a analiza și revaloriza convingerile de lungă durată, atitudinile și modurile de explorare în neuroștiințele moderne”, mai spune Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Președintele Congresului.

Iată așadar doar câteva dintre motivele pentru care conducerea și membrii Societății Române de Neurochirurgie au ales pentru acest eveniment medical de anvergură Iasul “ca și capitală” fapt care vine ca o întregire a reușitelor sociale, culturale și științifice ale acestui oraș istoric.

Prin acest eveniment se dorește abordarea unui program științific foarte interesant, cu participare din partea centrelor medicale și academice românești recunoscute și certificate internațional. Prezentările științifice din cadrul Congresului Național de Neuroștiințe Moderne și a Zilelor Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași vor fi găzduite de Hotelul Ramada City Center, Strada Grigore Ureche, nr. 27, Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *