Conflict intre ANPC si compania Christian Tour

christian tour

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a verificat respectarea prevederilor legale, în domeniu, la 7 agenții de turism aparținând operatorului economic SC CHRISTIAN’76 TOUR SRL, ca urmare a numărului însemnat de  reclamații primite, pe această temă. 

” De-a lungul anilor, am făcut dese avertizări legate de activitatea operatorilor economici din turism.Speram ca acest mesaj să ajungă și la agenții, dar iată că nu m-am făcut înțeles.Este momentul în care sancționarea a devenit obligatorie.Vom demara o tematică, la nivel național pe acest subiect. Se apropie perioada vacanțelor și trebuie să fim siguri că niciun consumator nu va fi înșelat” – Paul Anghel, director general ANPC. 

În urma controalelor realizate, comisarii CPCMB au aplicat amenzi în valoare de  90.000 lei, 3 avertismente, precum și 7 propuneri de încetare a practicilor incorecte. 

Neregulile constatate de echipele de control au fost: 

• Indicarea unor reduceri de prețuri, la cele practicate fără a se putea demonstra această diminuare în istoricul prețului; 

• Menționarea prețurilor folosind sintagma „de la…” fără a preciza un preț maxim; 

• Indicarea taxei incluse, nefiind specificat clar la ce tip de taxe se referă mențiunea, în condiția în care în contract apăreau și taxe neincluse; 

• Afișarea prețului în euro la pachete de servicii turistice din România; 

• Lipsa afișării cursului de schimb valutar în agenții;

• Existența a 2 puncte de lucru cu sediu expirat.

Pe de alta parte, compania anunta ca a aflat din presa despre amendata celor de la ANPC si nu a primit un proces verbal privind sanctiunile.

”Reprezentanţii turoperatorului Christian Tour anunţă că vor contesta amenda în valoare de 90.000 de lei dată de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului, despre care spun că au aflat din presă, întrucât ANPC nu a transmis oficial procesul verbal privind constatarea unor abateri şi sancţiunile aplicate. Însă, pe baza informaţiilor apărute în spaţiul public, îşi propun să demonteze punct cu punct acuzaţiile care li se aduc”, arată compania.