Conflict între activiștii de mediu și Tanczos Barna. Se favorizează vânătoarea de trofee

trofee

În urma anunțului publicat pe Facebook de ministrul Mediului Tanczos Barna, „cu privire la atacurile de urși din ultimele zile în Ținutul Secuiesc”, activiștii de mediu cer, într-o petiție, demiterea acestuia.

Ministrul ar vrea să dea drumul unei ordonanțe care face posibilă împușcarea urșilor periculoși în 24 de ore. Petiția inițiată de Agent Green sesizează și alte abateri care s-au petrecut în lunile care au trecut de când România îl are ca ministru al mediului pe Tanczos Barna.

„Acest ministru a coalizat cu vânătorii de trofee, cu mafia lemnului și blochează inițiative legislative benefice naturii, precum și finanțări cheie pentru rezolvarea unor probleme de mediu. Singurele victorii pentru natură sunt cele în instanțele de judecată. Mentalitatea la minister nu s-a schimbat deloc. Natura nu este văzută ca suport al vieții ci ca pe o piedică care trebuie rezolvată”.

Problemele punctate în petiție sunt „animalele sălbatice”, „pădurile”, „biodiversitatea”, „deșeurile”, „apele”, „schimbările climatice”. De asemenea, ministrul este acuzat că, prin acțiunile sale recente, „favorizează pe față vânătoarea de trofee prin atitudinea pe care o afișează și prin inițiativele legislative disperate pe care le promvează”.