Conferințele Centenarului: „Tradiție și modernitate în România Centenară”

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Primăria Comunei Cotnari și Biblioteca Publică Cotnari organizează conferința „Tradiție și modernitate în România Centenară”, care va fi susținută de prof. univ. dr. Cristina Gavriluță de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, joi, 8 noiembrie 2018, de la ora 14.00, la Căminul Cultural din localitatea Cotnari (județul Iași).

Tema tradiției și a modernității nu este una nouă. Ea se dovedește a fi însă una extrem de actuală în România centenară. Contextele politice și sociale au readus-o, și ele, în atenția publicului, prin diferite canale media. Acesta este motivul pentru care vom încerca să răspundem la câteva întrebări pe care, probabil, fiecare și le pune. Există o ruptură între tradiție și modernitate? Sunt corecte valorizările negative ale tradiției? Este România un stat modern, european? În acest context aniversar vom insista pe ideea unei continuități între tradiția și modernitatea românească, ambele fiind sursele și expresiile identității noastre.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Proiectului „Ciclul de Conferințe Centenar”, aprobat și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) prin Programul Centenar.