Conferința ”PREVENȚIA OBEZITĂȚII LA VÂRSTA COPILĂRIEI”

WhatsApp Image 2022-06-15 at 11.43.10

Obezitatea este o boală complexă, cu multe cauze care au rădăcini adânci în societate. În județul Iași, prevalența obezității în rândul copiilor cu vârste între 5 și 10 ani a crescut de la 8% la 12%, în ultimii 10 ani. Pandemia SARS-CoV-2 a adăugat factori de risc și a contribuit la creșterea prevalenței obezității infantile cu un procent în fiecare an de pandemie. De aceea, trebuie să colaborăm cu toții pentru a găsi soluții.

Iașiul – orașul care a primit în 2021 premiul Comisiei Europene pentru activitățile de promovarea a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor –  va fi gazda  Conferinței Cooperarea România-Republica Moldova „Prevenția obezității la vârsta copilăriei – Educația pentru un stil de viață sănătos”, ediția a X-a, care va avea loc pe 17 iunie 2022, orele 17.00-20.00, sala Chopin, Palas center.

Conferința este organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași și Fundația Tradiții Sănătoase în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, în cadrul „Rețeaua integrată transfrontalieră pentru servicii de sănătate avansate în obezitate, diabet și tulburări metabolice”, 1HARD/4.1/93, https://ro-md. net/ro/.

Conferința va include Lansarea pachetului educațional ”Traista cu sănătate”, Vineri, 17 iunie 2022, Palas Center, Sala Chopin, orele 19.00-20.00, care va cuprinde întâlnirea cu autorii și cu invitatul special: Mihai Morar, realizator radio și podcast.

Participarea la eveniment este gratuită.

Cărțile ”Traista cu sănătate vor putea fi cumpărate la un preț promoțional.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de web a conferinței: www.traditii-sanatoase.ro.

Mai multe informații:

CONFERINȚA ”PREVENȚIA OBEZITĂȚII LA VÂRSTA COPILĂRIEI”

Conferința reunește specialiști multidisciplinari care vor prezenta experiența și recomandările lor privind cele mai eficiente strategii de prevenire și combatere a obezității infantile în România și Republica Moldova.

https://traditii-sanatoase.ro/conferinte/

https://www.facebook.com/traistacusanatate/

PACHETUL EDUCAȚIONAL TRAISTA CU SĂNĂTATE, 2021
• Traista cu sănătate.Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși,
Autor: Veronica Mocanu, ilustrator Alexei Gurschii
• Traista cu sănătate în practică – ciclul preșcolar,

Coordonatori: Genoveva Aurelia Farcaș, Elena Seghedin, Mihaela Simion, Alla Apopei
• Traista cu sănătate în practică – ciclul primar,
Coordonatori: Genoveva Aurelia Farcaș, Elena Seghedin, Corneliu Constantin Ilie, Alla Apopei
Pachetul educațional ”Traista cu sănătate” cuprinde un suport educațional (260 pagini) și ghidurile pentru profesorii din ciclurile preșcolar și primar. Fiecare din cele opt unități din manual, conține 4 lecții grupate pe o tematica: 1. Bucate din Traista cu sănătate (alimentație sănătoasă), 2. Jocuri din Traista cu sănătate (activitate fizică), 3. Sfaturi fermecate din Traista cu sănătate (igienă) și 4. Pietre nestemate din Traista cu sănătate (valori morale și civice).
INVITAT SPECIAL: MIHAI MORAR, REALIZATOR RADIO ȘI PODCAST
Mihai Morar prezintă emisiunea matinală la Radio Zu de 18 ani, alături de Daniel Buzdugan. Din 2020, realizeză podcastul ”Fain & Simplu, club pentru minte, trup și suflet”. Promovează alimentația sănătoasă și un stil de viață sănătos, din poziția de părinte și realizator de emisiuni radio și podcast.
Cărțile în format flip pdf pot fi răsfoite pe platforma www.traditii-sanatoase.ro.