Conferinta la Chisinau cu participare ieseana pentru imbunatatirea conexiunii rutiere dintre Rep. Moldova si Romania

conferinta

La  fârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Chișinău o conferință regională dedicată îmbunătățirii conexiunii rutiere a Republicii Moldova la rețeaua internațională de transport, organizatori fiind Universitatea Tehnică, Facultatea de Urbanism și Arhitectură, Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor Chișinău și șase organizații neguvernamentale. De asemenea, manifestarea s-a bucurat de sprijinul Ambasadorului Uniunii Europene și al  României în Republica Moldova, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrația de Stat a Drumurilor, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, Euroregiunea Dunărea de Jos.

Participanții la această conferință au fost reprezentanți ai mediului academic, ai unor organizații de susținere tehnică și profesională, reprezentanți ai Autorităților Publice centrale, primari și conducători de raioane, reprezentanți ai sistemului financiar – bancar și agenți economici din R.Moldova, România și alte țări Europene.

Principalul scop al dezbaterilor a fost conștientizarea importanței îmbunătățirii conexiunii rutiere a Republicii Moldova la rețeaua internațională de transport cu consultarea tuturor părților implicate pentru includerea în prioritățile regionale. Numărul foarte mare de lectori, în special din R. Moldova și România, și intervențiile participanților au demonstrat că manifestarea era așteptată cu mult interes, deoarece se constată o slabă conexiune a rețelei rutiere la infrastructura europeană. Cel mai mult va conta conexiunea drumurilor din Moldova la Autostrada Unirii – Ungheni – Iași – Tg. Mureș, o șansă în plus pentru a ajuta țara să se dezvolte din toate punctele de vedere.