Conferinta internationala de pneumologie la Iasi

conferinta 1

„Medicina Respiratorie la persoanele Vulnerabile” este tematica din acest an a Conferinţei de Pneumologie – INSPIR 2019 care se va desfăşura în Iaşi, în perioada 11-15 iunie 2019. Lucrările conferinţei vor avea loc la Palas Congress Hall, Sălile Rossini şi Verdi.

Aflat la a XVI a ediţie, evenimentul va reuni nume importante din pneumologie dar şi din alte specialităţi medicale din România, Republica Moldova, Anglia, Ucraina, Olanda, şi din Belgia. Una dintre noutăţile aduse anul acesta în cadrul manifestării INSPIR 2019, va fi interdisciplinaritatea. Astfel vor fi dezbătute numeroase teme de pneumologie aflate în strânsă legătură cu cardiologia, chirurgia toracică, nefrologia, epidemiologia, bolile infectioase, psihiatrie, pediatrie, diabetologie, medicina interna si medicina de familie.

Pe parcursul celor 5 zile vor avea loc comunicări şi dezbateri ştiiţifice structurate în cursuri preconferinţă, mese rotunde și workshop-uri. În cadrul conferinţei va exista și o secţiune destinată asistenţilor medicali, un atelier zilnic de ecografie toracică, de spirometrie si de histopatologie, concursuri de postere, precum și o lansare de carte – un volum de lucrări extenso sub îndrumarea domnului Prof. Univ. Dr. Traian Mihăescu.

Cei 400 de participanţi, 60 de lectori și peste 70 de teme ştiinţifice fac din INSPIR un reper în lumea medicală.

Conferinţa INSPIR 2019 este organizată sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, Societatea Română de Pneumologie, Societatea Romana de Microbiologie, Societatea Romana de Epidemiologie, INSPIR şi Colegiul Medicilor Iaşi.