Conferință incendiară la Iași. Flavius Stoican a răbufnit

foto_Flavius_Stoican

Antrenorul de la FC Politehnica Iasi nu a mai rezistat si a facut astazi publice toate nemultumirile fata de colaborarea pe care o are cu noua conducere a clubului. Dupa 2 luni de liniste, Stoican s-a decis sa iasa la atac, dupa ce s-a consultat cu Mircea Lucescu.

In general, am niste principii in viata si in meseria de antrenor, iar lucrul asta mi l-a intarit, dupa o discutie cu Mircea Lucescu, pentru ca, lucrul cel mai important la un club este selectia. Selectia conteaza enorm de mult, nu sunt eu genul de om care doresc sa fac eu selectia  dar sunt omul cel mai important in viata sportiva la un club. Indiferent de cine propune un jucator, eu ca si antrenor trebuie sa-mi dau ok-ul pentru ca am o filozofie si vreau sa fac lucruri cu echipa asta”, a declarat Flavius Stoican, antrenorul FC Politehnica Iasi.

Stoican a fost vizibil deranjat de declaratiile lui Tibor Selymes care a afirmat ca putea sa-l dea in vara afara si ca are o relatie de colaborare buna cu acesta.

“Eu nu am venit aici sa cersesc increderea nimanui, pe mine nimeni nu ma da afara. Eu, daca nu ma simt util si vad ca nu mai am putere si vad ca lucrurile pe care le explic se izbesc de un zid, atunci spun clar ca las locul altcuiva. Dar, cand eu stiu ca am facut treaba aici…Anul trecut, eu poate in acte aratam a antrenor. Anul trecut am fost manager. De ce? Pentru ca am facut selectia, am avut o colaborare buna cu Adrian Ambrosie. Daca eu spuneam anul trecut ca vreau un jucator, Adrian Ambrosie imi spunea: “Flavius, vezi cati bani vrea omul, e bine daca ii dam atat?” Ii spuneam: “Adrian, hai sa facem eforturi”, a completat tehnicianul.

Stoican le aminteste celor din conducere ca gruparea din Copou traieste cu banii obtinuti dupa cea mai buna clasare din istoria Iasului.

“Va spun toate lucrurile astea pentru ca am vrut sa fiu calm dar i-am zis ca nu are rost sa ne mai ascundem dupa cires, ca e bine. Nu, va spun eu, pentru ca lucrurile sunt clare, oamenii astia care suntem acum si mergem din punct de vedere sportiv, traiesc pentru ce s-a intamplat anul trecut. S-au luat bani din drepturile TV, traim din banii astia. Nu vine nimeni sa-mi spuna mie ca ma da afara cand vrea el. Nu ma da nimeni afara, plec daca simt eu. Nu stau de clauze si de salariu de 6000 euro. Am rugat atat, vreau sa-mi dau ok-ul din punct de vedere sportiv”, a adaugat Stoican.

 Antrenorul de la FC Politehnica este total nemultumit de faptul ca nu este consultat in privinta jucatorilor nou veniti, desi are o clauza in contract care stipuleaza acest lucru. Mai mult, Stoican afla din presa ca trebuie sa vina anumiti jucatori si ca este nevoit sa antreneze 35 jucatori, multi dintre ei fara sa poata fi o solutie pentru cele 3 posturi ramase descoperite.

“Situatia este in felul urmator. Flavius Stoican antreneaza la momentul asta ce are la dispozitie. Asta e realitatea. Flavius Stoican nu are nimic cu nimeni. Paul Parulescu, eu il stiu demult. M-am trezit cu el pe teren. Pe Paul Parvulescu il iubesc pentru ca este la mine in casa dar nimeni nu m-a intrebat: “Ai nevoie de el? Da, ca eu il cunosc pe baiatul asta”, a mai spus Stoican.