Conferință despre problemele actuale ale instituției familiei

DSC_0089

În data de 4 iunie a avut loc ediția a VII-a a Conferinței Naționale ”Familia în societatea contemporană” în Sala Diotima din cadrul Casei de Cultură a Municipiului Iași “Mihai Ursachi”. La acest eveniment au participat peste 130 de specialiști din domeniul social din județele Moldovei, printre care asistenți sociali, psihologi, sociologi, cadre didactice universitare, studenți, masteranzi, doctoranzi.

Printre invitați speciali ai conferinței au fost prof. univ. dr. Cristina Gavriluță (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) și doamna Beatrice Ingrid Coman-Prodan, care a lansat volumul BADANTE). În completarea acestui tablou, invitații și participanții au discutat pe tematici privind rolurile familiei, cum poate familia influența viața de adult a copilului, dar și aspecte ale vieții de familie în pandemie.

Scopul evenimentului, care a avut motto-ul  „Fiecare asistent social este un COPIL şi are o FAMILIE”, a fost  de a analiza problemele actuale cu care instituția familiei se confruntă și de a identifica soluții care să prevină excluziunea socială a membrilor săi.