Conducerea USR Iasi nu știa de demisia celor doi membri din CL

Conducerea USR Iasi a rectionant astazi in urma celor doua demisii anuntate ieri în plenul Consiliului Judetean de catre doi membri ai partidului. Demisiile au fost o surpriză pentru conducerea filialei ieşene a USR, cu toate că acestia au luat decizia cu o seara inainte. Marius Bodea a transmis ca ambii vor fi inlocuiti si le-a urat succes in noua proiect politic.

ambianta Iulian Hușanu – Consilier Local  (cadre ieri sedinta CL brut)

09.59 Stimati colegi. Partidul din care fac parte nu mai reprezinta idealurile pentru mine pentru care am intrat în politică. Ca urmare vă anunț că astăzi îmi dau demisia din USR și din Consiliul Local urmând ca să suțin noua formațiune pe care o va înființa doamna deputat Cosette Chichirău.” 10.15

Dupa decizia lui Iulian Hușanu și a Mariei Carcea de a părăsi partidul, conducerea filialei iesene a iesit cu prima reactie. Cu o seara inainte de sedinta Consiliului Local, cei doi au participat la o sedinta de partid, in care niciunul nu a transmis intentiile pe care le au.

Marius Bodea – Senator USR Iași

„Vreau sa va spun absolut onest că nu am știut absolut nimic despre intenția colegilor noștrii de a-și anunța demisia ieri. Cu o zi înainte asa cum spunea si colegul meu Filip Hăvârneanu, președintele biroului politic local am avut o întâlnire la care am participat si eu in care am abordat fix aceste probleme de pozitionare cu numirea unui viceprimar, cum ne raportăm la dulcegăriile PNL către noi să facem alianță cu ei. Am discutat cu ordinea de zi și nu a existat absolut nicio minima informare sau sau un semn ca urmeaza sa se intample acest lucru. Am auzit ieri ca au anuntat ca au un alt proiect politic. Ce pot să spun. Le urez succes, nu au nicio șansă și nu o spun cu răutate. Asta e realitatea în România astăzi.”

Marius Bodea a subliniat ca USR are solutii pentru inlocuirea celor doi in Consiliul Local.

Marius Bodea – senator USR

„Macar au avut bunul simt sau minima demnitate sa isi dea demisia, cred că pana la urma asta se intampla de la facerea politicii incoace si nu numai in Romania. Oamenii care nu se mai regasesc intr-un proiect de orice fel se retrag si continua mai departe dupa cum considera.

Avem in continuare oameni valorosi care vor intra in locul celor care au demisionat. Nu este niciun fel de problema privind completarea mandatelor pe care le-am primit de la ieșeni, sunt oameni foarte faini. Vom urma procedurile statutare de înlocuire, dar cumva am învățat și o lecție.”

Din grupul USR alcătuit după alegerile din 2020 au mai plecat, înainte de finalul mandatului, alţi trei consilieri: George Pleşu, Ana Raluca Roşu şi Cezar Baciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *