Conducere militara la Spitalul Mobil de la Letcani

La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, o echipă medicală formată din 25 de persoane constând în medici, asistenți medicali, brancardieri, va prelua de sâmbătă managementul Spitalului Modular de la Lețcani, județul Iași, astfel încât această unitate medicală mobilă să înceapă tratarea pacienților COVID-19. La conducerea unității va fi un medic militar.

„Lețcani va funcționa ca o secție externă a spitalului de infecțioase din Iași. Vom avea personal de la Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, restul personalului va fi detașat de la Spitalul Republican al Ministerului Afacerilor Interne si de la celelalte structuri de medici.”, a declarat Raed Arafat.

Totodată, ministrul apărării naționale a dispus măsuri de creștere a capacității de acțiune pentru prevenirea și combaterii îmbolnăvirilor cu COVID-19 și de vaccinare a populației la nivel național, astfel:

Forțele Aeriene Române vor pune la dispoziție capabilitățile de transport aerian necesare, adaptate pentru transport pacienți sau materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-Cov-2, care vor putea efectua, la solicitare, în cel mai scurt timp, misiuni în țară sau în străinătate.

Toate cele 11 spitale militare și cele trei unități sanitare mobile din București, Constanța și Timișoara își vor extinde gradual capacitatea de tratare a pacienților cu COVID-19 pentru forme ușoare, medii sau severe.

În același timp, rețeaua sanitară proprie a MApN continuă să asigure zilnic 34 de fluxuri de vaccinare cu vaccinurile Pfizer și Moderna, în cele 11 spitale militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara, la care se adaugă Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și Centrul de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ștefan Milcu” din București.

Suplimentar, începând de luni, 11 octombrie, în cadrul centrelor de vaccinare care funcționează în spitalele militare din Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara va fi înființat și câte un flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson, iar în București va funcționa, de la aceeași dată, un flux cu acest vaccin la CMDTA „Acad. Ștefan Milcu”, din strada profesor Grigore Cobălcescu nr. 26.

 Vom avea personal de la ASSMB, restul personalului va fi detașat de la Spitalul MAI si de la celelalte structuri de medici.”, a declarat Raed Arafat.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!